e enjte, 17 maj 2007

Koekoek!

Heb je eindelijk een drijvende/varende boot, wat tijd en dan houden opeens de mooie zonnige dagen op!!! Ellende! Gelukkig konden we onze dagen nog inplannen met verhuizingen en andere tijdrovende en tijdverdrijvende bezigheden, maar het idee dat er ook gevaren kon worden kriebelde! Dinsdag hebben we dus gewoon maar de knoop doorgehakt, regen of geen regen , er zal nu echt gevaren worden.

Je moet het zo voor je zien : twee mensjes ingepakt in alles wat je thermo, wind- en waterdicht kan noemen, die met een rotsnelheid, in een dichte cabrio naar Aalsmeer rijden, om lekker op een boot nat te regenen! Onderweg kregen we het niet alleen al een stuk warmer, we hadden ook echt zin om het water op te gaan. In Aalsmeer waren de weersgoden ons goedgestemd want het regende niet en er stond een lekker windje. Helemaal goed dus! Frey begroette ons ook vrolijk en ze was prachtig schoon geregend. Onze minimini vakantie kon dus beginnen.

Eenmaal op de Westeinder hebben we heerlijk gevaren. We moesten de plas alleen maar delen met 1 andere zeilboot (een luxe die niet veel vaker zal voorkomen). Frey zeilde echt goed, alleen we hadden problemen met het (helemaal) doortrekken van het zeil waardoor het zeil er niet optimaal op stond. Tegen de avond werd het weer wat minder en rond een uurtje of 8 kwamen de donder- en regenbuien onze kant op zetten. Het was dus tijd om van het water af te gaan. Al snel vonden we een heerlijke plek om te overnachten. Met bijzonder weinig moeite lukte me het om Frey in de box te manoeuvreren.

Zodra we in de box lagen begon het pijpenstelen te regenen en wat bleek: onze raampjes (raamrubbers) waren toch niet zo waterdicht als verwacht! Maar zoals alle goede klussers hadden we in onze gereedschapskist “toevallig” de oplossing liggen, namelijk rubberkit die aangebracht kan worden op natte ondergrond! Dus binnen 10 minuten waren de grootste lekkages opgelost en konden we lekker beginnen met koken, eten en wijn drinken! De dag was gered en we hebben een heerlijk ontspannen avond gehad.

De volgende ochtend werden we door een wel heel leuk geluid verrast!! We hadden een echte koekoek die speelde voor onze wekker! Het was wel enigszins vervreemdend voor twee stadsmensen om wakker te worden gemaakt door een koekoek, maar het was wel erg gezellig. De rest van de ochtend hebben we gebruikt om te klussen. (Ja een boot is echt nooit af). Zo hebben we treden om van de kuip in de kajuit te klimmen geklust, een lampje verbonden aan het lichtnet en opgehangen, het weerstationnetje bevestigd en nog wat extra dingen afgekit! Zoals je hoort een productieve ochtend.

Zo goed al het de vorige dag me lukte om Frey “ in te parkeren”, zo slecht lukte met het deze ochtend om haar “uit te parkeren”. De eerste grote kras kan dus op mijn naam worden geschreven. Een kras van 20 centimeter, oeps!!! Eenmaal weer terug in onze haven hebben we nog wat gegeten en afgewassen en toen was het weer tijd om naar Leiden te gaan. Nog een klein detail over het afwassen, op de terugweg door de haven zijn 3 borden in het water gevallen….

Dus de slotsom van dit uitje is:

Plussen: heerlijk gevaren, goed geklust en een koekoekswekker!

Minpunten: onze eerste grote kras en onze verdronken bordjes.

Nuk ka komente: