e martë, 22 maj 2007

Gadgets scoren

Er bestaat niks leukers dan gadget's scoren voor de boot! Tenminste, dat is dit jaar onze grootste hobby geworden en hoewel het verlanglijstje steeds kleiner wordt valt er natuurlijk altijd wel wat te wensen. Zo heeft Alex het al van dag 1 af aan gehad over het aanschaffen van een gps. Na langdurig internet onderzoek was hij er vorige week opeens uit wat het zou moeten worden, namelijk de Magellan eXplorist 100.
De keuze viel onder andere op deze gps omdat hij prijstechnisch het best op ons budget aansloot (ja we blijven wel een beetje arme studenten).
Maar het is echt een hardstikke leuk dingetje! Zo hebben we Alex's huis geprogrammeerd in het systeem en als je dan een kleine wandeling, naar bijvoorbeeld de supermarkt dan kan je zien hoe je bent gelopen, hoe hard je hebt gelopen en wat het hoogte verschil is geweest! Erg grappig allemaal, maar daarvoor is hij natuurlijk niet helemaal bedoeld! Zaterdag is de Gps voor het eerst mee geweest op de boot. We konden die dag jammer genoeg niet zeilen, omdat we 1 bemanningslid hadden die bang was voor het hellen van de boot. Maar we hebben toch kunnen peilen hoe hard de boot vooruit kan op de motor namelijk 9 km per uur (dit is gemeten met windtegen en nog niet op compleet vol vermogen). Wat een prima snelheid is als we ooit over de ringvaart moeten!

De shopping esprit hield daar alleen niet op, onze verder aanschaffingen zijn: Een nieuwe radiocdspeler van Kenwood en nieuwe waterkaarten. Het gevolg: de stufi is er weer redelijk doorheen, dus nu is het weer tijd voor boterhammen met pindakaas ;)

Voor extra informatie over hoe cool de magellan wel niet is kan je kijken op deze website!

Ik zal later ook de precieze coordinaten doorsturen van de beste palingrokerij die aan de Westeinder ligt!! Voor als mensen onderweg zin krijgen in een lekker hapje

Nuk ka komente: